Лицемерно нападати амбасадора Руске Федерације Александра Конузина

by dssbbasta

Потпредседник Демократске странке Србије Ненад Поповић изјавио је да је лицемерно нападати амбасадора Руске Федерације Александра Конузина због његових јавних наступа, jeр ни на који начин не представљају напад на државну политику Србије, а истовремено бити нем пред изјавама појединих западних дипломата који говоре директно против српских интереса.

„Изгледа да је појединим лобијима највише засметало у Конузиновој изјави то што је рекао да је Косово интегрални део Србије и да ће то и да остане. Кажу да је то мешање у унутрашње ствари Србије, а не говоре да је мешање када поједине стране дипломате изјављују да Косово није Србија“, рекао је Поповић новинарима уочи састанка о привредним везама Србије и Русије, који је организовало Друштво лобиста Србије, и којем је присуствовао руски амбасадор.

На питање да ли овај догађај може да утиче на политичку и привредну сарадњу Србије и Русије, Поповић је указао да је сигуран да одличне односе две земље не може ништа и нико да поремети и да је најважније не придавати много значаја оваквим размишљањима.

Ненад Поповић је члан Управног одбора Фонда Слободан Јовановић